Adatvédelmi nyilatkozat

Az Öltözék Bt. által üzemeltetett Textilcenter webáruház adatvédelmi nyilatkozatát láthatja itt.

 

A TEXTILCENTER webáruház üzemeltetője, az Öltözék Bt. ezúton tájékoztatja felhasználóit
az adatkezelésre vonatkozó irányelveiről és adatvédelmi gyakorlatáról.

 

1. Az adatkezelő adatai:

Neve: ÖLTÖZÉK Kereskedelmi-és Szolgáltató Betéti Társaság (Rövid név: ÖLTÖZÉK Bt.)

Székhelye: H. 8000 Székesfehérvár, Sarló u.1.

Elérhetőségek:  Levelezési cím: H. 8000. Székesfehérvár, Sziget u. 37.

                            E-mail: kuckotapeta@digikabel.hu

                           Telefon/fax: +36 22 329 779

Bejegyző cégbíróság: H. Fejér-megyei Cégbíróság

Adószáma: 22005845-2-07

Cégjegyzék száma: 07-06-000121

        Szakmai kamara: H. Fejér-megyei kereskedelmi és Iparkamara

                                      H.8000. Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6

                                     Tel.: +36 22 510 310

       Tárhelyszolgáltató: NEOSOFT Kft.

                                     H.  8000. Székesfehérvár, Távirda u.2.

                                     Telefon: +36 22 503 603

                                     E-mail: info@neosoft.hu

Statisztikai számjel: 22005845-1413-212-07

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-95147/2016

Adatvédelmi felelős: Nagy János ügyvezető, Tel.: 06 22 329 779; E-mail: info@textilcenter.hu

       A z "Öltözék" Bt. mint a "Textilcenter" webáruház üzemeltetője fenntartja magának a jogot ezen nyilatkozat bármikori megváltoztatására.

       A nyilatkozat utolsó módosításának dátumát a lap alján láthatja. 

2. Szerződéses adatfeldolgozók:

NEOSOFT KFT. 8000. Székesfehérvár, Távirda u. 2. Telefon: + 36 22 503 603 : tárhelyszolgáltató, webfejlesztő

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. Tel.: (+36 29) 88 66 70: csomagszállítás

Magyar Posta ZRT(MPL), 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. : csomagszállítás

OTP Bank Nyrt. 1051 Budapest, Nádor u. 16. : bankkártyás fizetések

KBOSS.hu KFT , 1031. Budapest, Záhony utca 7.: online számlakészítés ( Számlázz.hu )

DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft, 1134 Budapest, Váci u.35.: internet szolgáltató 

 

3. Kezelt adatok, az adatkezelés  célja

       Személyes adatok definíciója: . Bármilyen információ, amely egy azonosított vagy azonosítható természetes személyhez
       (az „érintett személyhez”) köthető. A személyek azonosítására az őket közvetlenül vagy közvetve meghatározó azonosítók
       (például név, azonosítószám, helyadatok vagy online azonosítók) vagy fizikai, pszichológiai, genetikai, mentális, gazdasági,
       kulturális vagy társadalmi identitásukhoz tartozó tényezők alkalmasak.

 

3.1. Tájékoztatjuk, hogy webáruházunk legtöbb oldalát anélkül tekintheti meg, hogy bármiféle személyes adatot, információt szolgáltatna magáról. Webáruházunkban azonban van olyan szolgáltatás (online vásárlás), amelynek igénybevétele céljából szükséges, hogy Ön önkéntes módon személyes adatokat adjon meg. Ilyen cél az,hogy az Ön által küldött megrendelést teljesíthessük, ezért szükséges, hogy:

- az elérhetőséggel: név, e-mail cím, telefonszám
- a szállítással : átvevő neve, telefonszáma, címe
- a számlázással: vevő neve, címe, vállalkozás esetén az adószáma

  kapcsolatos adatokat Ön megadja. Ezeket az adatokat kétféle módon adhatja meg:

- regisztrációval: ekkor létrejön az Ön vásárlói fiókja, ahol adatai határozatlan időre eltárolásra kerülnek, így későbbi vásárlásait
  bejelentkezés után egyszerűbben intézheti, valamint láthatja előző vásárlásait, és a  hűségprogramunkban  elfoglalt pozicióját.
  Regisztrációját - kérésére - 24 órán belül töröljük. Adatai nem kerülnek ki az Európai Gazdasági Térség területéről.
- regisztráció nélkül: ekkor adatai nem kerülnek eltárolásra, az adatok csak az aktuális, egyszeri vásárláskor kerülnek felhasználásra.  

3.2. Az önkéntesen megadott adatokat az Öltözék Bt. szigorúan bizalmasan kezeli, és gondoskodik arról, hogy azokhoz illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá.

3.3. Kérjük Önt, hogy ha regisztrált webáruházunkban, és időközben adataiban változás következett be, értesítsen minket - vagy
a fiókjába lépve a "Beállítások" pontban aktualizálja adatait - hogy azokat naprakészen tudjuk tartani.

3.4. Kérésére  az Öltözék Bt. minden esetben tájékoztatást ad az általa tárolt személyes adatokról, azok kezeléséről, továbbá Ön bármikor kérheti személyes adatainak módosítását vagy törlését. Eltérő célból végzett adatkezelést az Öltözék Bt. csak az Ön előzetes hozzájárulásával végezhet, valamint az Ön hozzájárulása nélkül csak a törvényben meghatározott esetekben adhatja ki harmadik személynek az Ön személyes adatait! 

3.5. Felhívjuk a figyelmét, hogy rendszerünk minden regisztrált felhasználóról tárolja az önkéntesen megadott adatokon kívül
számítógépe, vagy mobil eszköze IP címét, a böngésző és az operációs rendszer adatait, amelyeket harmadik félnek csak hatósági utasítás esetén ad ki.
 

3.6. Sütik (cookies)

Szerződéses adatfeldolgozó:  Neosoft Kft. 8000. Székesfehérvár, Távirda u 2. - tárhelyszolgáltató, webfejlesztő.

A  "Textilcenter" webáruház a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó(Vásárló) számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el, és a későbbi látogatás során azt visszaolvassa. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. Az adatkezelés célja: a felhasználó azonosítása, a felhasználó aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása (az áruházba lépéskor a sütik működésének elfogadása). A kezelt adatok köre: azonosítószám, dátum, időpont, valamint az előzőleg meglátogatott oldal.
A munkamenet lezárultáig érvényes süti csak a böngésző (pl.Google) bezárásáig marad a számítógépén. A pontos érvényességi idővel rendelkező (állandó) sütik törlésükig, de legkésőbb érvényességi idejük lejártáig tárolódnak a számítógépén.

Pontos érvényességi idővel rendelkező (állandó) sütik: 

      Felhasználói kosár tárolása süti: a vásárlás során a kosárba tett termékek megjegyzése - Lejárati idő: 1 év vagy kijelentkezés
      Felhasználó session id süti: a felhasználó egyedi azonosítására szolgál,- lejárati idő: 1 év
      Keresés előzményei süti: gyorsítja a keresést a webáruházban,- lejárati idő: 1 év
      Lapozók süti: hányadik oldalon tart a lapozás,- lejárati idő: 1 év
      Mezőknél kiválasztott kategória süti: lejárati idő: 1 év
      Egy oldalon megjelenő termékek száma süti: mindig azonos megjelenést biztosít,- lejárati idő: 1 év
      Keresés süti: lejárati idő: 1 év
     

A sütit a felhasználó(Ön) képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem/Előzmények/Egyéni beállítások menü alatt, cookie, süti, vagy nyomkövetés megnevezéssel van lehetőség.
A sütikről az alábbi címen érhető el bővebb információ: http://www.adatvedelmiszakerto.hu/cookie  

A www.textilcenter.hu weboldal látogatottsági és egyéb webanalitikai adatainak független mérését és auditálását külső szolgáltatóként
a Google Analytics szervere segíti. A mérési adatok kezeléséről az adatkezelő a http://www.google.com/intl/hu/policies/ címen ad
részletes felvilágosítást.

 

4. Adatok felhasználása

 

A TEXTILCENTER webáruház az Ön által önkéntesen megadott adatokat a következő célokra használja fel:
 -  az előzőkben részletezett online vásárlás lebonyolítására, valamint
 -  saját hírleveleinek kiküldése céljából.
Az Ön előzetes önkéntes hozzájárulása (feliratkozása) után - az Ön által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím), hírlevél kiküldésére használjuk fel, de természetesen lehetőséget biztosítunk az egy kattintással történő leiratkozásra. Tehát a webáruházunkon keresztül gyűjtött adatokat elsősorban az Ön által kért szolgáltatás teljesítéséhez (online vásárlás), másodsorban pedig az Ön üzleti célú tájékoztatására használjuk fel.
 A hírlevél listáról a hírleveleink alján található "Leiratkozás"-ra kattintással bármikor leiratkozhat.
Bármilyen probléma esetén pedig
 kérjük lépjen kapcsolatba velünk a következő telefonon (06 22 329 779), vagy a  kuckotapeta@digikabel.hu  e-mail címen. Kérését, észrevételét kivizsgáljuk, és legkésőbb 25 napon belül - kérése szerint elektronikus, vagy papír alapú írásos formában - érdemi választ adunk.

 

5. Adatbiztonság

 

Az Öltözék Bt. garantálja, hogy a látogatók és felhasználók személyes és egyéb adatait bizalmasan, a hatályos magyar és EU-s (GDPR) jogszabályokat és ajánlásokat maradéktalanul betartva kezeli. 

Az Öltözék Bt.nagy figyelmet fordít a webáruházát és honlapját meglátogató ügyfelek, vagy rendszereibe regisztráló felhasználók személyes adatainak védelmére. Amennyiben Ön webáruházunkon, vagy honlapunkon keresztül bármilyen formában személyes adatokat ad meg, abban az esetben hozzájárul ahhoz, hogy azokat az Öltözék Bt. a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően nyilvántartsa és kezelje.  

6. Adatbiztonsági irányelveink röviden

6.1. A nyilvántartott adatokat harmadik személynek csak törvényi kötelezettség esetén adjuk ki.

6.2. Az adatok kezelését minden esetben az érvényes törvényi előírások betartásával végezzük.

       Ezek közül az alábbi rendelkezéseket emeljük ki:

          2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.)

  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)
  • 1997. évi CLV. törvény – a fogyasztóvédelemről (Fgytv.)
  • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Eker. tv.)
  • 2003. évi C. törvény – az elektronikus hírközlésről (Eht.)
  • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (Grt.)
  • 19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet – a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.)
  • 2012. évi CLIX. törvény - a postai szolgáltatásokról (Posta tv.)

7. Vagyonvédelem

7.1. Az "Öltözék" Bt. üzleteiben helyi elektronikus video megfigyelő-és rögzítőrendszer működik, amelynek részeként kamerák kerültek elhelyezésre az eladóterekben és a raktárakban. A kamerák mindenütt jól látható helyeken kerültek felszerelésre. Az üzletek bejárati ajtaján tájékoztató tábla került elhelyezésre, amely közli a belépővel, hogy a helyiségben video megfigyelő-és rögzítőrendszer működik. A rendszereket az "Öltözék" Bt. üzemelteti.
Az adatkezelés célja: az emberi élet, a testi épség, a vagyon, valamint a készpénz védelme, a jogsértések megelőzése, észlelése, az elkövető tettenérése, valamint a jogsértések bizonyítása, az "Öltözék" Bt. területére engedély nélkül belépők azonosítása, a belépés tényének rögzítése, az illetéktelenül benntartózkodók tevékenységének dokumentálása, az esetlegesen előforduló munkahelyi és egyéb balesetek körülményeinek vizsgálata. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása az "Öltözék Bt. üzleteibe való belépéssel, munkavállalók esetében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 11. §-a. A kezelt adatok köre: az "Öltözék" Bt. üzleteibe belépő személyeknek a képfelvételeken látszódó arcképmása, és egyéb, a megfigyelőrendszer által rögzített személyes adatai. Az adatkezelés időtartama: felhasználás hiányában maximum harminc nap [SzVMt. 31. § (3) bek. c) és d) pont]. Az adatok tárolásával kapcsolatos információk: a felvételeket az üzletekben található egyedi rögzítő egységen, külön helyiségben, fokozott adatbiztonsági intézkedések mellett tároljuk, így  biztosított, hogy illetéktelen személyek ne tekinthessék meg és másolhassák ki a felvételeket. Hozzáférés a képekhez: a kamerák aktuális(online) képének megtekintésére kizárólag az "Öltözék" Bt. adatvédelmi felelőse és munkavállalója jogosult, a jelen tájékoztatóban megjelölt adatkezelési célok megvalósulása érdekében. A rögzített felvételek megtekintésére, a felvételek külső adathordozóra rögzítésére kizárólag az "Öltözék" Bt. adatvédelmi felelőse jogosult. Naplózás: a rögzített felvételekbe történő betekintéseket, és külső adathordozóra rögzítéseket az azt végző adatvédelmi felelős nevével, az adatok megismerésének okával, és időpontjával jegyzőkönyvben kell rögzíteni.


A rögzített felvételekbe harmadik személy csak törvényi felhatalmazás esetén tekinthet be, illetve kérhet másolatot.

A felvételeken szereplő érintett jogai: Azon érintett, akinek jogát vagy jogos érdekét a képfelvétel rögzítése érinti, jogának vagy jogos érdekének igazolásával kérheti, hogy a felvételt az adatkezelő ne semmisítse meg, illetve ne törölje a bíróság vagy a hatóság megkereséséig, de legfeljebb 30 napig. A felvételen szereplő személy kérheti továbbá, hogy az adatkezelő írásban tájékoztassa arról, mi látható az őt tartalmazó felvételen. Az érintett csak olyan felvételről kaphat másolatot, amin más személy nem, vagy csak felismerhetetlen módon szerepel. Ha a fentiek nem teljesíthetők, az adatkezelő biztosítja az érintett számára, hogy megtekinthesse az őt (is) tartalmazó felvételt. Az érintett kérheti a róla készült felvétel törlését, a felvétellel kapcsolatos adatok módosítását, illetve tiltakozhat az adatkezelés ellen.  

7.2. Az adatkezelés nyílvántartási száma: ügyintézés folyamatban

8. Adatvédelmi panasszal kapcsolatos eljárás


Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni.
Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Honlap: http://www.naih.hu

Amennyiben olyan kérdése lenne, amelyre ezen Adatvédelemi Nyilatkozat oldalunkon nem kap választ, kérjük, keressen bennünket elérhetőségeinken!

Utolsó módosítás dátuma: 2018.04.11.